Kladdig Mandel & hallonkaka. En fruktig hallon och mandel kaka med en touch av mazarin känsla. 3 msk Mandelmjölk (om inte så valfri mjölk). 2 msk Mandelmjöl. 1-2 droppar Bittermandelarom. Smöra och eventuellt bröa en 12 cm springform med kokosflingor eller mandelmjöl. 3 msk Mandelmjölk (om inte så valfri mjölk). 2 msk Mandelmjöl. 1-2 droppar Bittermandelarom
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
För bäst resultat mal mandel på en mandelkvarn. Mixad mandel eller färdigköpt mandelmjöl funkar också. 3 dl mald mandel (skaka ihop det lite i måttet om mandeln är nymald, för då innehåller den mycket luft). Smörj och "bröa" en tårtbottenform (lämpligtvis med mandelmjöl) eller klä en (rostfri) fyrkantig form på ca 24 X 24 cm med bakplåtspapper som jag gjorde
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Hacka chokladen och mandeln och strö den över den varma kakan. 1 dl sötmandel. 5 minuter tills mandeln och chokladen börjar få lite färg utan att bli brända. 1 dl sötmandel
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.