Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
När chokladen är smält, doppa ner fikonbollarna. Knipsa bort den hårda stumpen från fikonen. Mal fikonen i en hushållskvarn eller dela fikonen och kör i en mixer tills fikonen är finfördelade
Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj. Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. Koka upp vatten & salt. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
sötmandlar. 1vatten. 1salt1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten och salt, rör tills saltet löser sig. 2. Lägg ner mandlarna och låt dem ligga minst 30 minuter
Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna. Mandel & choklad biscotties10 – 15 biscotties75 g smör1 msk sötningsmedel – sukrin melis/sötströ3 ägg2 – 3 droppar mandel-essens/bittermandel-essens3 dl mandelmjöl1 dl kokosmjöl1 msk fiberhusk1,5 tsk bakpulver1 dl mandel1 dl grovhackad chokladSätt på ugnen på 175 grader. 2 – 3 droppar mandel-essens/bittermandel-essens
Hemgjorda tilltugg Lite salta snacks som tilltugg kan vara gott ibland. Mina Ostsnacks såg dagens ljus i fredags, när jag var bjuden på ett glas vin hos en god Vän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.