300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Recept påmammas quinoapaj. Receptet är beräknat på cirkamått, hon var inte helt säker på dom exakta mjölmängderna, men något i den här stilen brukar hon köra på
Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig
Hemligheten är att svampen bryns först, red med lite mjöl och smör och sen får den småputtra i mycket grädde länge länge (minst en halvtimme) och smakas av med salt och peppar
Pappa ville bjuda på kroppkakor, men kände att han inte orkade. Och det är helt förståeligt eftersom han för bara någon helg sedan rullade och kokte en hel drös kroppkakor på DHRs höstbasar
Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt ofta
I förrgår var mamma här på middag, jättemysigt. Blev att skynda sig hem från jobbet för att fixa lite middag Snabbt in på ICA (just nu ekar det i kylskåpet
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Mammas omeletter SKA finnas på bordet när det är jul men det är även gott nu så här i svamptider. Svampen steker ni sen i smör och gör en goe svampstuvningpå grädde, inget snålande här alltså
Medan soppan puttrar på spisen smörsteker du svampen gyllenbrun. I med palsternackan, fräs en stund till och häll sedan på det kokande vattnet och fonden
Forma färsen till en limpa och lägg den på ett välsmort eldfast fat. Pappas & mammas goda kötttfärslimpa med Hasselbackspotatis 12 propoints 4 portioner
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Lördagslunch blev därför just denna goding som jag knorrade till på mitt eget lilla vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.