Köttfärslimpan bestod av. Servera med potatismos ochpressgurka. Igår fick jag en längtan efter lite husmanskost och jag hade goda potatisar, zuchini och gurka hemma från mina föräldrars senaste besök
Blanda ihop allt med köttfärsen och häll i kryddorna och vitlöks- och örtmarinaden och blanda väl. Blanda ihop ströbröd, mjölk, grädde, salt och vitpeppar
Häll blandningen i köttet och blanda med händerna. Blanda med köttet. Lägg löken, sellerin, morötterna och persiljan i en matberedare och låt den gå till allt är finfördelat
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Kakorna är lite sega och halvmjuka och nästan lite beoendeframkallande. Annars går det precis lika bra med smält choklad, det hade min mamma den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.