När vi kom hem var det dags att laga middag å ibland önskar jag att jag kunde trolla. Älska varandra. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. ) 1,5 dl havregryn 1,5 dl solrosfrön 1,5 dl lingonsylt 2 msk bikarbonat 2 ganska stora nypor flingsalt Gör såhär. Rör ihop alla ingredienser, blanda väl 3. 2 ganska stora
Inte färdigköpt i tetra utan hemkokt, så som mamma gjorde den. Oavsett om du använder klassisk saft somska spädas 1-4 eller den variant som ofta finns numera, somska spädas 1-7, så passar de här måtten
Om jag ska spekulera kring vad som gör en bra och luftig (söt) sufflé tror jag att det gäller att. Att jag la iskalla frusna hallon på toppen skyndade antagligen på det också
Det italienska köket präglas av enkelhet och många italienska rätter har få ingredienser. Jag är inte säker på att just enkelheten har präglat mina recept här i Njutbaren men nu kommer i alla fall en rätt somalla kan laga
Jag tycker att det ska vara mycket äpplen i pajen så jag fyller alltid formen nästan hela vägen upp. Är det något jag älskar så är det paj i alla dess former
Som ni kanske minns är jag glad i potatis och jag äter alla gånger det hellre än både pasta och ris. Veckan har bara börjat och jag är trött som aldrig förr
Jag har även fikat med en vän somska få sitt första barn om cirka sex veckor. I arbetsväg har jag skapat ett par recept till sammarbetsartners, men de kommer förmodligen upp senare i vår
Rör ihop alla ingredienserna till pajbotten, det ska bli en jämn klump. Så med skafferiet fyllt av äppelmos,äppelchutney och torkade äppelringar, garderad ända tills nästa års skörd, ska jag nu baka en äppelpaj, och en riktigt smaskig sådan
Tanken är att det ska vara enkelt att laga mat från grunden, som är hälsosam och somalla kan äta. är en bok som Celiakiförbundet har tagit fram tillsammans med Jurgen Grossman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.