The Band & Neil Young – Helpless. Jurek Holzer/oskarpmask 2015. När termometern har uppnått den kritiska punkten (det brukar ta ca 15 – 20 minuter för en bit på dryga 1 kg) tar jag ut köttet och slår in det i aluminiumfolie. Relaterat 20 minuter
När den söta äppeldoften slår emot oss så fort vi öppnar ytterdörren på morgonen. 2 tsk bakpulver. 2) Vispa upp äggen med 1 msk valfri vätska med en vanlig gaffel, bara så att det blandas. 5) Använd en bakform med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter) och klä bottnen med bakplåtspapper. 2 tsk bakpulver
Och så blev jag döpt till Remsan. Ja, kan ni tänka er, idag fyller bloggen 2 år. När jag arbetade på en fabrik här i Kalmar i 20-års åldern (där jag för övrigt mötte Berra på en firmafest) började kollegorna kalla mig för Remsan. Och nu fyller den 2 år. Kakan blev mycket uppskattad, men den är mäktig så den räcker till många, 20 personer kanske. 100 g smör150 g mörk choklad2 ägg1 dl socker1 ½ dl vetemjölett par nypor saltCheesecaketopping. 1 ½ gelatinblad (kan säkert uteslutas, så blir toppingen mer som mousse)200 g vit choklad (min hade vaniljsmak)400 g cream cheese, typ Philadelphiaost½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker3 dl gräddeRiven chokladSätt ugnen på 175°. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är lätt gyllenbrun. Häll smeten över den avsvalnade kakbotten och grädda i 10-12 minuter. 2 ägg
20 januari 2016, 20. 02. 20 januari 2016, 20. 02. Min lilla flicka blir 10 år idag och fick välja vilken rätt hon vill ha och det blev hemma lagat Kina mat
~Neta & Peppe~. En stor dag för oss och tiden går visst fort när man har roligt. De här snittarna fick smak av tonfiskpastej, gurka och Västerbottensost och det knapriga havssaltet när vi använde Bregott med havssalt gjorde dem extra mumsiga
Minns för flera år sedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Annars kan man doppa en bit vitt bröd i oljan, när oljan kring brödet börjar bubbla och brödet självt blir gyllenbrunt är det varmt nog
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Var ett tag sedan jag lagade denna rätt så jag blev sugen på att testlaga den igen för att förstå dess popularitet och det är jag glad att jag gjorde
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete
I helgen bakade jag en glutenfri citronmarängpaj som ockås blev mjölkfri. När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Vi fick ihop en trevlig blandning av olika sorters plockmat tycker jag, men även hur lite man tänker att man ska göra av varje rätt så blir det ändå en massa mat när man väl börjar äta
Till middag blev det en underbar dessert och en jättegod pasta. Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 2017-07-30 @ 21. 200 grader
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
2 msk balsamvinäger. 2 msk flytande honung. Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.