Ugn 200º. Slå en påse chips i en ugnssäker form, behöver inte smörjas. Smula över den avrunna tonfisken. Gör en champinjonstuvning av svampen, grädde och mjöl, smaka av med salt, peppar och ev lite socker
Döm om hennes förvåning (och min) när ordet chipsgratäng dök upp när jag googlade chips. Nu kanske chipsgratäng inte är någon nyhet för dig, men jag har då aldrig hört någon laga chipsgratäng, än mindre har jag ätit det
Nämligen min mammas chipsgratäng. Ja, ni läste rätt - chipsgratäng - från min barndom. Min mamma brukade göra chipsgratäng till mig och min bror ibland på när vi skulle ha helgmys
Smörj en form, häll i chipsen. Skiva och stek köttet. Krydda och lägg köttet på chipsen i formen. Vispa i ordning såsen, koka upp men den ska inte bli tjock
Jag har slängt ihop en chipsgratäng med köttfärsröra och het cheddarsås till fredagsmyset och det blev mumigt förra fredagen må ni tro jag och min man åt och åt tills vi trodde vi skulle spricka
Det kanske inte ser så gott ut på bilden, men det kan jag lova att det var. Tack för tipset Malcolm. Kul att testa creme fraiche med karljohan timjan och citron, har aldrig testat den förut, och den var väldigt god
Igår åt vi som sagt den omtalade chipsgratängen som jag hittade här --->. God morgon. Kikar in en snabbis till er medans jag steker pannkakor till la familia
Min syn på mat har förändras de senaste åren. Visst har jag alltid tänkt på vad jag stoppar i mig. Jag var vegetarian under mina första år i Stockholm, men de senaste två åren har jag insett hur mycket maten vi stoppar i oss påverkar oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.