Det finns många sätt att göra blomkålsbotten, här är min lite magrare variant. Botten 1 port. 1/2 blomkålshuvud i mixer + 1 dl äggvita och 1,5 tsk fiberhusk
Toppa din frukostyoghurt med färska eller frysta hallon. Det går lika bra med kvarg eller keso. Tänk på att enligt Livsmedelsverket ska man koka importerade frysta hallon innan förtäring
Köttet är magert och mört och lätt att hantera. Jag gillar Polaricas sortiment av olika frysprodukter. Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av fruset kött)
Sveriges mest älskade sås, kan det vara bearnaisesåsen. Varm eller kall, till sommarens grillade köttbit likväl som till bakispizzan dagen efter nyårsafton
Alla är de dock utmärkta exempel på hur man kan göra magert kött mycket fetare. Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.