Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad
Servera dem med lök, tomater, ett gott ris eller pommes frites och pitabröd, och med goda såser. Servera med sallad, pitabröd och goda röror som hummus
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). 2 st kycklingbuljongtärningar. Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). 2 st kycklingbuljongtärningar
Serveras medris och en sallad. Stek kycklingen i en panna och krydda med salt, peppar och curry. Kyckling i currysås går snabbt och är billigt att laga
Det blev kyckling i kokos och jordnötssås medris. Servera medris eller nudlar. Saftig kycklinginnerfilé blandas i en sås gjord på kokosmjölk smaksatt med jordnötssmör, kokos, sambal oelek och röd currypasta
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.