Majssoppa toppad med krispig bacon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk olivolja
  • 12 burkar majs, à 340 g
  • 11 l vatten
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 11/2-1 tsk spiskummin
  • 1 chilipeppar
  • 1 salt & peppar
  • 11 pkt bacon, 140 gSkala och hacka löken grovt. Värm oljan i en gryta och fräs löken. Lägg i majsen och låt fräsa med.
  • 1 Tillsätt vatten och buljong. Koka upp och mixa soppan med en ­stavmixer. Tillsätt spiskummin. Smaka av med chilipeppar, salt och peppar.
  • 1 Stek bacon krispigt, låt rinna av på hushållspapper. Servera soppan i varma tallrikar eller skålar och toppa med baconbitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.