Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar. Avsluta med en klyfta stekt citron. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna, låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga, lyft upp dem och kycklingbrösten och stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö, det ska totalt vara 8 dl buljong, och rör under tiden, koka riset på medelvärme
Det är verkligen ljuvliga sommarkvällar nu i augusti. Inte sådär tryckande kvavt och varmt utan ljumma vindar utan flugor och mygg – helt perfekt tycker jag
Så här gjorde jag min ugnslagade kyckling med krämig ramslökssås. Igår tex så blandade jag i en msk med majonäs och creme fraiche, lite salt och vips så hade jag en supergod kall sås
Smaka av med salt och peppar. Ramslökssås. Servera fisken med sås, nykokt potatis och kokta grönsaker. ´. Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning
PÅ SPISEN - Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Bryn kycklingfiléerna på medelhög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite och blanda sedan med alla grönsaker och gräslöken
Rör ner parmesanosten och smaka av med salt. Servera kycklingen med rotfruktsrisotton. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg, ca 3 minuter. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
Jag har dessutom börjat köpa fryst majskycklingfilé senaste tiden - godare och lagom stora portionsbitar jämfört med många av de vatteninsprutade filéer som finns i frysdisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.