Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. När det nu blir kyckling blir det helst majskyckling
Här är en lättgjord och god kycklingrätt att förgylla söndagen med. Kycklingen blir otroligt god och saftig när den bakas på låg temperatur, men räkna med att det tar lång tid, så du inte står och hoppar av otålighet och hunger medan du väntar på att den ska bli klar
Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling
Smält smöret tillsammans med honung, spiskummin och fint skuren chili. Vänd sedan runt den kokta potatisen med strimlad färsk lök och mynta samt små bitar av fetaost
i magen och knyt ihop låren med snöre. Mixa med en stavmixer och passera såsen genom en trådsil. Tillsätt steksky och smaka av med socker, salt och svartpeppar
Lägg kycklingen med skinnet upp i en ugnsfast stekpanna eller form. Blanda med ketjap manis i en kopp. Pensla den med hälften av marinaden och strö på hälften av örterna
Idag blev det grillad majskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Krydda med salt och peppar. Krydda med salt och peppar. Blanda i dragon och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen ovanpå och toppa med den skummiga såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.