Majskyckling med cidersås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • SÅS: 2 dl torr cider
  • 2 dl grädde
  • 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
  • 1 schalottenlök
  • 1/4 äpple
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk färsk timjan, gräslök eller dragon till garnering
  • TILLBEHÖR: 800 gram potatis
  • KYCKLING: 500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. Räkna 1-2 per portion. Stora filéer kan väga runt 300 gram och räcker då för två.
  • 1 msk färsk timjan eller 2 krm torkad
  • 1 msk smör att steka i
  • BÖNOR: 400 gram vita kokta stora platta bönor eller valfri sort
  • 1/2 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk röd lagrad vinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 krm vitpeppar
  • SALLAD: 12 cocktailtomater
  • 30 gram babyspenat
  • 2 msk hackad persilja till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.