Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs färs, lök, vitlök och svamp i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré, sweet chilisås, oregano, salt, peppar och vatten
I Spanien kan man överallt köpa färdiga vacuumförpackade tortillas. Här är det inte fråga om det mexikanska tortillabrödet utan om en spansk potatisomelett - Tortilla España
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Täck med de resterande tortillasbröden och tryck till. Skär tortillasen i snibbar. Dela köttet i mindre bitar och fördela dem över 2 vetetortillas. 4 st vete-tortillas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.