Kikärter och belugalinser har jag nästan alltid färdigkokta och portionsförpackade i frysen. Vid tillfälle blötlägger jag även kidneybönor eller borlottibönor och kokar för att antingen frysa i portionsvis eller laga större mängd mat
Ansa majrovoroch äpplen, skär dem i grova bitar. Majrovor ev fler beroende av storlek. Lägg dem i en form tillsammans med hasselnötter, olja, honung, salt och peppar
Smörj en ugnsform med lite smör och ställ majrovorna däri. Klicka hälften av smöret över majrovorna. Därför passar ett smör med mycket vitlök, chili och timjan ypperligt till
Gnocchi di patate med en mustig tomatsås kryddad med marsala vin (alternativt sherry) och salsiccia. Tärna moroten, selleri och löken och stek därefter i smör
Helstekt kyckling med buljongkokta rostade potatisar ochmajrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här med kyckling
Färgerna fullkomligt exploderar, mina favoritråvaror fyller butikernas hyllor och kvällarna är sådär magiska som de bara kan vara här ute i början av hösten
Det var mycket uppskattat, några äldre herrar kom till och med in i köket och tackade speciellt för att jag hade med sill på menyn, det är inte så vanligt på restauranger idag
Skala och kärna ur gurkan och tärna ner. Gör likadant med mangon och salladslöken. Tillsätt olja och lite pressad citronjuice och smaka av med salt och peppar
blanda med majrovornaoch tillsätt vitkålen. Halstrad gös med råkost på majrova, äpple, vitkål och vaxbönorHär är en klassisk råkostsallad med finstrimlad majrova, äpple, squash, vaxbönor, vitkål och salladslökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.