Sätt ugnen på 200 grader. Ansa majrovor och äpplen, skär dem i grova bitar. Lägg dem i en form tillsammans med hasselnötter, olja, honung, salt och peppar
Inlagd. 24 april, 2017. av Balkan Mat. i Huvudrätt. Perfekta sura majrovor för dem som älskar och för dem som inte älskar majrovor, alla kommer njuta av detta underbara och enkla recept av majrovor
Majrova är väldigt mild i smaken, på gränsen till smaklös skulle jag säga. Skölj 6-8 majrovor, beroende på storlek. 100 g smör, 1-2 vitlöksklyftor, 0,5-1 röd färsk chili, 2 tsk torkad timjan samt lite salt och nymalen svartpeppar. Baka majrovorna tills de är mjuka, det tar ca 40-50 minuter. 1-2 vitlöksklyftor. 0,5-1 röd färsk chili
Lingonsylt (jag använde Önos lågkalori-variant) och lite mer kvarg till servering. Är man ovo-veg kan man byta ut bacon mot exempelvis kidneybönor och rödlök - passar också bra till
Det är första året som jag odlar majrovor och även om det är otroligt kul att ha rotfrukter att skörda redan nu så har jag kämpat lite med hur de ska användas
majrova -. LCHF -. Jag har tidigare testat att göra på rättika och det var också gott men frågan är om inte majrovan var ännu bättre tack vare att den är mildare i smaken
Den glaserade majrovan var som från himmelen - så god. Som officiell Årets kock-bloggare ville jag laga Klas Lindbergs vinnarbiff på ett sätt som fungerar hemma
Lammgryta med majrovaInspirationen till denna rätt kommer från den klassiska franska grytan navarin, vars namn härstammar från det franska ordet för majrova
Majrovan blir alltmer en favorit, som här också serveras rostad. 4-6/br>Du behöver. Helstekt kyckling med buljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här med kyckling
Jag använde en höstfavorit, majrovan samt morötter och svartkål. Skrubba morötterna och potatisen och skär dem och majrovan i grova bitar, försök få dem ungefär lika stora
Baka i ugn, ca 100 grader, i 4-5 h. Värm i ugn, ca 175-200 grader, tills köttet är genomvarmt. 4-5 h. Confiterad grissidagrissida, rimmadankfett eller oljatimjanskvistLägg grissidan i en form och slå på fettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.