Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.