Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
Sockerkaka med brynt smör. Chokladkaka med kokossocker. Fudgekaka från Söta saker Mjuka kakor. Ett av mina absoluta favoritrecept ur min nya bok Söta saker
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Servera med grädde eller glass. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.