Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier
Lät det stå över natten i kylen. Jag hade tidigare provat göra en gluten ochmjölkfri smulpaj till någon annan så detta kom jag på att jag kan ju bara göra "smulet" uppepå
Det som är super med denna ” cheesecake” är att den går att frysa så äter man inte upp allt är det bara att ställa in den i frysen igen och ta fram till nästa tillfälle
Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Då blir det saftiga. Jag gjorde enligt ett muffinsrecept som blir ca 10 muffins. Kakorna gräddade jag på 150 grader i ca 35-40 min. 3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 150 grader. 1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas ochdryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Vispa margarin och socker poröst. mjölkfritt margarin. Ta ut, picka hål i kakan och häll över den varma citronlagen
Desirée Krämig färskost naturell, ochhirsmannagrynen mot vanliga mannagryn. I originalreceptet använde jag också vanligt, vitt socker, men eftersom jag numera försöker undvika det så mycket som möjligt tar jag rårörsocker
Blanda alla övriga ingredienser i en rymlig skål, och rör ned äggoljeblandningen. Helt gluten ochmjölkfria är de också, ochborde därför passa de flesta - om man nu inte är allergisk mot mandel förstås
Eftersom jag hade kvar lite krusbär efter att ha gjort min krusbärssylt, och eftersom jag visste att det skulle komma fikagäster i veckan, kom jag på att jag skulle göra en krusbärstosca
Jag torkade bara ur plåten, smorde lätt, ochgjorde en ny omgång. Eftersom sirapen är rejält söt är det gott med något syrligt som bryter av, så servera gärna sour-cream till, eller grekisk yoghurt blandad med vispad grädde
Det här är en kaka av det lite mer rustika och hälsosamma slaget, men ändå god i mitt tycke. Du kan också byta till blåbärspulver, tranbärspulver, havtornspulver, hjortronpulver eller kanske någon av deras blandningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.