Inlägget Mannagrynskakamed saffran och lingongrädde dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Igår fick jag gäster och jag bjöd på galatopita men jag piffade upp den med lite saffran
Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten. Tryck ut degen i en bröad form eller långpanna använd kokosflingor att bröa med
Sfouf är en gyllengul, libanesisk mannagrynskaka smaksatt med gurkmeja. En mycket omtyckt klassiker i Mellanöstern som gärna serveras med en kopp kaffe eller te
Atayif bi ashta är en utsökt efterrätt med rötter i mellanöstern. Det är mini pannkakor fyllda med en tjock kräm och garnerad med hemgjord sirap som man använder till de flesta efterrätter från mellanöstern och malda pistagenötter
1tahini (sesampasta) eller smör, till pensling av formenSmörj en mellanstor form med tahini eller smör (jag rekommenderar tahini). Täck med plast och låt svälla i rumstemperatur i ca 15 minuter
Atayef är små luftiga och mjuka pannkakor som man fyller med en kräm eller nötter. Ashta (kräm). De kan antingen friteras eller serveras som dom är med sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.