) och nästan helt fria från ”gråtattacksämnen”. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter ochlök
Skär löken i tunna strimlor. Stek lökenoch rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Låt ånga av medan du värmer mjölk, grädde och smör i en kastrull. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Smaka av med salt och vitpeppar. Stek löken i en stekpanna med lite smör i. Karamelliseradlök passar väldigt bra till köttfärslimpa, köttbullar och liknande mat
Rör om tills osten smält och ta sedan bort grytan från värmen. För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans medlökenoch svampen
Skala och flisa vitlöken. Jag frånsäger mig härmed allt ansvar. Dessutom trängs de vänskapligt medaubergineoch zucchini som är vanliga i matlagningen i båda länderna opch för övrigt i alla länder runt Medelhavet
Lägg upp salladsbladen och fyll det medkaramelliseradlök, när köttet börjar bli klart lägger du på brieost medan det ligger i pannan och låter det smälta – lägg sedan upp på burgaren och toppa med senap och sedan skivad tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.