12 dl
gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)
1 Degen
125 g smör (smält) 2 ½ dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 krm salt 4 ägg Fyllningen 2 dl grädde 1 dl majonäs 1 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ l räkor (gärna handskalade) 1 dl tonfisk 4 ägg (kokta och hackade) 2 dl gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)Till degen använder du en handvisp och till fyllningen en elvisp. Degen: Vispa ihop allt utom äggen. Koka ihop snabbt till en tjock deg. Låt svalna. Vispa ner ett ägg i taget. Grädda på bakplåtsklädd långpanna. (Obs! öppna inte ugnsluckan under gräddningen.) 175 grader i 15 min. Låt svalna! Fyllningen: Vispa grädden och vispa därefter ner majonäs, dill, tonfisk och kryddorna. Rör ner räkor, äggen och ärtorna. Bred ut fyllningen på "pannkakan". Rulla ihop som en rulltårta. Förvaras i kylen och skärs upp i skivor innan servering.
Koka upp vatten och blåbär. Fånga upp blåbär med en slev och tryck sönder dem med en gaffel. Man behöver inte mosa alla blåbären men man får mer smak när man mosar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.