1
smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron)
1 droppe
hushållsfärg
1 Mandelkakor300
g sötmandel, skållad och malen 8 äggvitor 1 dl strösocker 8 dl florsocker
1 Smörkräm200
g smör, mjukt 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 äggulor smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron) droppe hushållsfärgMandelkakor
Mal mandlarna till mandelmjöl. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Hur det än är så är macarons en väldigt god kaka. På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
Lossa dina bakade macarons försiktigt från pappret när de svalnat. Macaronsmet. Gör så här. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita
Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Inte speciellt vackra macarons men så goda. ), lite härligt hårda på ytan och mjuka inuti och fylld med härlig len blåbärskräm, kan inte bli bättre trots att de är riktigt fula
Dessa macarons gjorde jag till ett dop i lördags. Väldigt goda med vaniljsmörkräm emellan. Vaniljsmörkräm250g osaltat smör, rumstempererat120g vit sirap2 msk vaniljsockerVispa smöret fluffigt och vitt, ca 10min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.