Som de här underbara små â€kakornaâ€. Jag valde nutellakräm som fyllning för enkelhetens skulle, men jag kommer att baka dessa små läckerheter flera gånger och då kommer jag experimentera fram andra goda småttingar, sen ska jag testa o se om jag kan få dem att flyta ut lite mer så de blir aningen plattare…
Av det somblev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Idag ska jag förbereda ris à la malta och koka spareribs som imorgon ska ha en god glaze på sig. Dom blev mycket bättre än mina förra jag gjorde, dom reste sig mer
På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
Häll ganska snabbt eftersom sockret kan stelna. Lila färgpulver, violessens efter smak (det går inte så bra att blanda röd och blå hushållsfärg - tro mig, det blev beige)
Vispa äggvitan tillsammans med sötningen till hård och fast konsistens med elvisp som till maränger. Mandelbiskvierna är enkla att göra och håller sig länge
Jag hade ingen svart pastafärg hemma så de blev naturella. Vispade äggvitan tills det blev vit. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Mitt premiärrecept blev PT-Fias bröd ett bröd som inte innehåller något gluten. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning
Gör så här. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita. Rör till en slät smet. Vispa 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt
Känns som det är många i år. Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en grön smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Var förstiktig här med, eftersom det bubblar riktigt mycket. -110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie. 110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
När jag äntligen lyckas med själva kakan så blev smörkrämen mindre bra, den var lite för hård så den sprack liksom när jag skulle spritsa ut den, är det inte det ena så är det väl det andra
Som rubriken antyder, smaksattes dessa med passionsfruktstryffel. Men det kommer lite ”tips” på slutet som jag googlade fram och även frågade andra som är lite mer kunniga på dessa bakverk
Jag rörde nog om smeten för lite då det bildades små toppar på den som absolut inte gick att få bort eller så får jag ta och lära mig att knipsa av smeten på ett annat sätt när jag använder fransk maräng
Dessa macarons gjorde jag till ett dop i lördags. Väldigt goda med vaniljsmörkräm emellan. Vaniljsmörkräm250g osaltat smör, rumstempererat120g vit sirap2 msk vaniljsockerVispa smöret fluffigt och vitt, ca 10min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.