Förvara i burk med tätslutande lock. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkade blåbär och lika mycket torkade tranbär
Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung
När müslin hemma tog slut så passade jag på att få användning av de torkade physalisen som följde med mig till Helsingfors efter senaste besöket i Sverige
Idag blandade jag i torkade bär i muslin men även blandade nötter är gott att ha i. Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen. 1 dl torkade bär
Men så i helgen blev jag sugen på att göra müslimed mycket torkade bär och nötter och frön. Jag är en riktig periodare på frukost och nu har det varit havreknäcke med olika pålägg en period
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Rosta i ugnen och rör runt med jämna mellanrum så att det rostas jämt ca 25 minuter
Strö över vaniljpulver eller det du valt att smaksätta müslinmed. Häll upp i en fin burk och servera till frukost eller mellanmål 2 dl solrosfrön2 dl pumpakärnor2 dl grovhackad mandel2 dl grovhackade paranötter2 dl grovhackade hasselnötter1 dl riven kokos1 dl gojibär1 dl russin½ dl krossade linfrön1 tsk äkta vaniljpulver eller varför inte testa med 2 tsk kanel och 2 tsk nystött kardemumma1 klick kokosolja
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.