Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen
Det jag ska bjuda på nu kräver egentligen inte större presentation, det räcker väl med att säga ”sammetslen mörkchokladtryffel” så förstår alla hur gott det är
Mörkchokladtryffel. Chokladtryffel. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Häll smeten i en form, ca 18 • 25 cm, klädd med bakplåtspapper. 200g mörk choklad
Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsyltmed det smälta smöret. Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær
Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor. 300 g sockerfri mörk choklad
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.