Passionsfrukt och Choklad Chokladtryffel hör till de stora njutningarna bland julgodiset. Chokladtryffel 100 gr 70% Mörk Choklad 20 gr Ekologiskt Kokosfett ½ dl + 2 msk Grädde 2 Passionsfrukter 2 msk Vatten 2 dl Ekologiska Kokosflingor Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en kastrull
450 g mörk choklad (bra kvalité). Cupcake. Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål
Det jag ska bjuda på nu kräver egentligen inte större presentation, det räcker väl med att säga ”sammetslen mörkchokladtryffel” så förstår alla hur gott det är
Och lägligt nog dök denna Mjölkchokladsbrownies Med MörkChokladtryffel upp på sidan. Jag gjorde dubbelsats och sen använde jag mjölkchoklad i tryffeln då jag inte gillar mörkchoklad speciellt mycket
300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor. 300 g sockerfri mörk choklad
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Vit chokladtryffel med vanilj och citron. . Gör så här. 1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffel med lime. Vit chokladtryffel med lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
God afton såhär några dagar före jul. Polka och choklad är nog en av mina favorit-smak-kombosar. Och om man bara får välja en julgodis tar jag nog hellre en kola än knäck tror jag
Chokladcheesecake på browniebotten med chokladspegelBrowniebotten150 g mörk choklad100 g smör2 ägg100 g strösocker100 g vetemjöl1 krm saltCheesecakesmet900 g philadelphiaost200 g strösocker1 msk vaniljsocker½ dl vispgrädde4 stora ägg200 g mörk choklad, 70%Chokladspegel100 g mörk choklad, 70%2 dl vispgrädde2 msk sirap1 msk smör½ tsk vaniljsockerEn knivsudd saltBottnenSätt ugnen på 150 grader. 150 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.