När jag är färdig med det här inlägget om den ljuvliga chokladfudgen så jag jag testa att göra en jordnötsfudge som jag trillade över på en amerikansk matblogg
Ingredienser3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl mörk sirap50 g smör2 msk glykos100 g mörk chokladGör såhärDen här fudgen är lätt att göra och behöver inte lindas in i smör papper. Rör om och häll upp i en form (20x30 cm) med smörpapper i botten. 4 Ta upp fudgen med smörpapper och skär ut bitar. 1 dl mörk sirap. 100 g mörk choklad
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom)
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.