Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppadmed hallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
helst med choklad. Så jag svängde ihop en chokladmousse sisådär. Vispa grädden med florsockret. Chokladmousse 6 port. 100 g mörk choklad av fin kvalité2 äggulor3 msk florsocker2,5 dl vispgräddeGör så här. 100 g mörk choklad av fin kvalité
Inlägget Mörkchokladcheesecakemed havssalt & italiensk maräng dök först upp på Hannas Bageri. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med
Än en gång så får jag total blockout i vad jag ska skriva för spännande och intressant innan få scrollar ner till själva receptet och tanken slår mig, krävs det verkligen text eller är det okej med bara bilder o recept
200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.