När man har recept på baugetter och sonen flyttar ut. Då kan man passa på att göra annat. Utlovade i torsdags receptet på de baugetter jag bakade till torsdagens sopp-middag här hemma
Så beslutade jag mig för att göra baconkorgar till äggmuffins. Vad gör man då. Jag körde hem igen och gjorde istället en stor frukost/brunch till mig och min man
Fräs ett par minuter (på övre medelvärme. Kassler är ju inte det ballaste i stan att käka men den var billig och min erfarenhet är att den blir okej som proteinkälla om man bara öser goda saker över den
Passade utmärkt till kycklingrätten. Menyerna var i olika teman och kändes lagom komplicerade. Servera Cous cous och kycklingspett tillsammans med såsen
Strö fint riven parmesan över och ställ in tillsammans med grönsakerna de sista tio minuterna. Men jag börjar komma till slutledningen att jag faktiskt inte tycker torsk är någon höjdare
Mitt hundrade inlägg måste ju bara innehålla en favorit som varit med från början av min matkarriär. Dryckestips denna gång är Langlois Crémant de Loire Brut
Så jättegott och så enkelt att tillaga. Till 2 pers. 1 aubergine, 2 ägg, 200 gr köttfärs, 50 gr riven mozzarella, 3 dl tomatsås, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk riven parmesan, 1 näve hackad persilja, 1 näve hackad basilika, 1 skiva gammalt bröd, vatten så det täcker det rivna brödet, olivolja, salt och peppar
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda den tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter. Kolafyllning - Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120 grader eller i 20-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.