Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
I ena rullen hade jag gurka, räkor och avokado, och i andra hade jag räksallad, gurka och lax. Blev sjukt sugen på sushi förra veckan så jag googlade recept
Så ända in i hoppsan god, och jag harhaft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Klådda har sitt ursprung från Kalixtrakten (rätta mig om jag har fel. ) Brödet har jag inte bakat själv utan brödet på bilden har bakats i en liten mobil bagarstuga och säljs på Torget bredvid Kalix Galleria
Att vi hadesushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknad i planerna
Placera grönsaker skurna i stavar i ena änden (de ska hamna i mitten av rullarna). Använd kökshandduk för att steg för steg pressa ihop ingredienserna och för att undvika kladd
Rullarna blev väldigt goda och en rulle var lagom för en portion när man hade skurit upp den i skivor och vi åt sushin tillsammans med soja, wasabi och inlagd ingefära
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Täck riset med kallt vatten och låt stå minst en halvtimme (gärna över natten om det är möjligt)
Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.