Det som behövs för attrökalax är en röklåda, alternativt en grill med lock t. Vidare behöver man t-sprit till brännarna och så naturligtvis någonting attröka i den lilla låddan
Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente. Skär den rökta laxen i småbitar. Häll av vattnet, men spara ett glas kokvatten för att kunna blanda ingredienserna lättare
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. En påse ärtor är alltid bra att ha i frysen och den laktosfria grädden har förutom sin goda smak och mildhet mot magen den fördelen att den håller länge
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar
Jag tror att jag har gett Er recept på tidigare på rökt lax, nu kommer ett nytt uppdaterat. För att få fisken lite fastare i köttet ska men lägga hela fileen i saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Lägg laxen i formen. Servera moset med laxen, citronklyftor och sallad dressad med olivolja och finhackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.