Mårtensafton på traditionellt vis
Matmammans Julblogg
Matmammans Julblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl äppelmust
  • 1 liter vatten + 1 dl konc. kycklingfond
  • 1 dl portvin
  • 1 dl portvin
  • 1 dl konjak
  • 1 dl rött vin
  • 1½ msk rödvinsvinäger
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 5 msk svartvinbärsgelé
  • ½ dl mörk sirap eller farin
  • 2 msk smör
  • 2 msk mortlade kanelstänger
  • 1 msk mortlade kryddpepparkorn
  • 1 tsk mortlade nejlikor
  • 1 msk timjan
  • nymalen vitpeppar
  • 3 dl gåsblod
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • 4 kg gås
  • 1 citron 1 msk salt
  • 1/2 tsk vitpeppae
  • 3 äpplen 250 g katrinplommon
  • 2 1/2 dl hönsbuljong eller vitt vin
  • 2 dl steksky
  • 4 dl visp- eller mellangrädde
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 10 svenska äpplen
  • 2 dl smulad kavring eller mörkt rågbröd av dansk typ
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl smält smör
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl äppeljuice
  • 1 kanelstång 200 g smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.