Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Supersnabba kycklingbiffar. 9 maj 2017 @ 20. 25. Idag gruvade jag mig lite för matlagningen då jag kom hem halvsent från jobbet och hade 1 kg kycklingfärs i kylen som jag hade planerat att göra något med
Kycklingbiffar med soltorkade tomater, ugnsrostad potatis och ädelostsås. Kycklingbiffar. Kyckling, soltorkade tomater och örter gifter sig så fint tillsammans och detta är en relativt enkel rätt som fungerar lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Blanda färs, lök, salt, peppar, basilika, majsstärkelse och mjölk till en smet. Forma till biffar. Stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida
Blanda ingredienserna för hand eller i matberedare med kniven monterad. Fukta händerna med vatten och rulla ca 20 stycken bollar, lika stora som pingisbollar
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Kycklingbiffar med örtsås4 port400 g kycklingfärs1 löksalt & pepper2 msk hackade färska örtkryddor, till exempel persilja, basilika, rosmarin2 tsk potatismjöl eller maizena1 dl gräddesmörÖrtsås
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
KycklingbiffarByt ut köttfärsen mot kycklingfärs och njut av goda och hälsosamma biffar till middag. Servera kycklingbiffarna med de rostade rotfrukterna och ruccolasallat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.