Servera till blomkålsris (se recept i min blogg), spenatsallad eller vad du vill. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Den är naturligt låg i fett, natrium och är helt fri från socker, mejeriprodukter och gluten. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Det här behöver du. Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. Häll såsen över blomkålen. 1 blomkålsbukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 blomkålsbukett (ca 500 g)
Gratinerad blomkål. Lägg blomkålen i en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över. 1 blomkålshuvud. 0,5 dl ädelost (mer om du är förtjust i ädelost). Koka blomkålen 5-10 minuter och låt den ånga av väl. Relaterade 1 blomkålshuvud 100 g champinjoner. 0,5 dl ädelost (mer om du är förtjust i ädelost)
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. Förväll blomkålsbuketterna några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av väl
Stek biffarna i stekpanna, ta upp och håll varma under tiden som du kockar till såsen. När du är nöjd med smaken så red av till önskad konsistens och lägg ner biffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.