Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken
Mycket enklare med bakpulverbröd eftersom man inte behöver knåda degen. Receptet är taget från Jag har ändrat lite i det eftersom originalreceptet hade aprikoser och russin, jag har provat mig fram till att dubbel russinmängd är mycket bättre
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Rör ner filmjölken med frömixen och bryt jästen i mindre bitar och tillsätt. Du kan självklart byta ut nötterna mot andra nötter och dadlarna mot andra torkade frukter, t ex fikon eller aprikoser
Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. 1 dl torkade aprikoser
Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Men det var ju bara bra med några till. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.