Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörka choklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Inlägget Mörk chokladcheesecake medhavssalt & italiensk maräng dök först upp på Hannas Bageri. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med
Blanda ner alla andra ingredienser och koka så det bubblar med stora bubblor rör om då och då. Här kommer receptet på en smarrig söt seg och mustig chokladkola
Garnera med bär efter säsong. Mörk chokladmousse (4 port) 150 g mörk choklad (jag brukar ta 100g med sea salt och 50 g vanlig)3 äggvitor1 dl vispgrädde1/2 dl ljust muscovadosocker. 150 g mörk choklad. 100g med sea salt och
När den är klar låter du en god mörk choklad smälta ner i den och smaksätter medhavssalt. När bubblorna blir större och kolasmeten mörknar i färgen börjar den bli klar
Innan jag skickade in kakan i ugnen strödde jag över lite grovhackad mörk choklad och flingsalt. Eftersom jag hade ägnat dagen åt shopping med min syster (hon hade shoppat, jag utgjorde smakråd) var jag ganska seg på kvällen och orkade inte riktigt baka de där marängerna jag hade tänkt
Dessa kolorna har blivit väldigt uppskattade bland familj & vänner så dessa gör jag varje år. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka till 125 grader och strö på salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.