1150-175 g
mörk chokladHacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.
1 Kakorna
ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk.
1 Klä
en form cirka 25x25 cm med bakplåtspapper.
1 Tryck
eller kavla ut mördegen i formen.
1 Låt
degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
1 Grädda
i cirka 10 minuter eller tills den blivit gyllene, den ska inte få för mycket färg. Koka kolakrämen under tiden som kakan gräddas.
1 Blanda
och koka upp alla ingredienser i en kastrull.
1 Sänk
värmen och låt kolan sjuda under omrörning tills den börjar tjockna, cirka 10 minuter.
1 Häll
kolakrämen i mördegsskalet och ställ den kallt tills dess att den stelnat.
1 Smält
chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikron, ta ut den då och då och rör runt.
1 Bred
chokladen över kolakrämen och låt den stelna.
1 Lyft
ut kakan ur formen och skär den i rutor eller rektanglar.
Smakar lite som kolasnittar men i en mjuk kaka med massa daim i. Grovhacka daimchokladen. )Men inte gjorde jag bara dessa utan det blev en sats chocolate chip cookies med lakrits också
Täck kakan medchokladen, låt stelna. Smält 200 g mjölkchoklad i vattenbad. Smält 50 g mörk choklad och ringla över kakan. 200 g mjölkchoklad i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.