4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Var generös med att klippa ner dill som smaksättning och förvara röran i en tät burk i kylskåpet. Ringla ner olivoljan allt eftersom och varva eventuellt med några matskedar vatten så att röran inte blir för oljig
Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Salt och peppar. Tillsätt majonnäs och tranbär och toppa sedan med rostade nötter och några flertranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.