Det är något speciellt med rosa bubbel, man blir glad och lycklig på något vis och om det rosa bubblet dessutom finns i en rosa ursnygg flaska gör ju inte det hela sämre precis
Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk. Tills dess får ni ett annan mästerverk, för det här är, om jag får säga det själv, en för jädra bra rätt från vår kokbok
Innan mästerverket skulle tillagas så krävdes det dock en hel del receptgooglande. Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled Pork, a
Ta ut ur ugnen, strö över lite persilja och glufsa i dig detta enkelhetens mästerverk. Ett lagom kvällsmål eller mellanmål, eller kanske ett tillskott till brunchen är ugnsbakade avocadohalvor med ägg
Rör oftaså att mästerverket inte bränns fast i botten. Det har länge pratats om den här berömda chiligryta av herr H, men ingen har sett eller fått smaka
När botten och den ljusa geggamojjan har antagit någorlunda fast form är det dags att färdigställa mästerverket genom att pryda den med det övre chokladlagret
Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen stelnar Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Blanda socker och puré, fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat Lossa tårtan från formen genom att dra en kniv försiktigt längs kanten Dekorera med färsk eller konserverad frukt Mästerverket ur en annan vinkel
Mästerverket i genomskärning, i botten, numera toppen, så ligger det remsor av späck lagt. Då närmar vi oss den sista veckan innan julhelgen och nedräkningen kan börja
Fattar inte att det tog så lång tid innan jag knåpade ihop detta gastronomiska mästerverk. Vad gör man om man inte riktigt kan bestämma sig för om man är mest sugen på pizza eller tacos
Pensla på med uppvispat ägg för fin färg innan du skjutsar in mästerverket att gräddas i ugnen. Valborg närmar sej minsann och det märks om inte annat så på alla fina förslag till en god valborgsmiddag, som dyker upp här och var
Jag har återigen lyckats skapa ett mästerverk. Åh du ljuvliga mat. Till förrätt fick jag en snilleblixt och fyllde paprikahalvor med en blandning av creme fraishe, majonnäs, salt peppar och lite citronsaft
Jag tog inga mått på smaksättningen av mitt mästerverk, men ingredienserna kommer nedan. Efter en lång, aktiv dag var jag hungrig som en hel vargflock när klockan närmade sig kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.