Lyxpizza med löjrom
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 utkavlad pizzabotten (se separat grundrecept)
  • 1 eller
  • 11 förp utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri
  • 12 dl smetana
  • 1100 g riven goudaost
  • 11 dl gräddfil
  • 1 ca 100 g löjrom
  • 12 msk finhackad rödlök
  • 12 msk hackad gräslök
  • 1 små dillvippor
  • 12 citronskivorSätt ugnen på 225-250 grader.
  • 1 Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper.
  • 1 Blanda smetana och ost i en bunke och bred på pizzan, spara en kant runtom. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills pizzan fått fin färg.
  • 1 Ta ut pizzan och låt den svalna ca 5 minuter. Klicka på gräddfil och löjrom. Strö över rödlök, gräslök och dill.
  • 1 Skär citronskivorna i små bitar och lägg på pizzan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.