4 ägg
1 dl grädde 10 g smör salt och vitpeppar 1 dl cheddarost eller annan lagrad, riven 50 g löjrom eller annan rom 1 rödlök 300 g räkor för skalning 1 dl crème fraiche 1 knippe dill 1 knippe sparris , gärna grön 20 g smör
Slå samman ägg och vatten och grädda i en omelettpanna så den blir lite krämig. Lägg sedan matjessill i bitar runt om så de blir ljumna och klicka ut gräddfil och gräslök över
Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime. Tigerräkoroch löjrom hittar man för det mesta i frysdisken
Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime. Tigerräkoroch löjrom hittar man för det mesta i frysdisken
Tänk vad man kan göra med ett kilo färska räkor. Krydda med salt och peppar. Vi har lunchat på dem, gjort en räkfond på skalen som sen blev en räksoppa och de räkor som var kvar använde jag till lördagens förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.