Lägg i lammytterfiléerna, täck över med lock, och ställ in i kylskåpet över natten att marinera. Ta ut, täck över med folie, och låt vila medan du höjer temperaturen och sätter in de förberedda potatisstubbarna i ugnen
Sila ner reduceringen i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett sjudande vatten. Bearnaise, älskad av de flesta men också fruktad att ge sig på att göra själv
Men jag är som sagt övertygad om att Richelieus franske kock förfinat såsen han fann sedan hans husbonde intagit Menorca på sjuttonhundratalet och därmed skapat den ljuvliga emulsion av äggula och olja som en majonnäs idag är
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger. Smaka av med salt. Så här gör du. 15 minuter. Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle, öka sedan takten när det binder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.