Kanelbullarmedmandelmassa och apelsin. Här har ni en härligt smakade bulle fylld medmandelmassa och apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Riktigt god äppelkaka medmandelmassa. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Riv mandelmassan, klicka ner smöret och vispa till en porös smet
Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel
Riv mandelmassan till fyllningen och blanda med smör, socker och kanel. Dessutom lyckades jag med själva degen den här gången, den var sjukt lättarbetad och resultatet var gudomligt gott
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Börja med att skala och tärna äpplena i lagom stora bitar (hur stora bitar känner du är ok i bullarna)
) Jag testade kanelbullarmedmandelmassa och kavlade dem tunt, mums. Blanda med en träsked. Igår var det ju kanelbullens dag, om det nu är någon som har lyckats missa detta även om det doftade kanelbullar i hela stan
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter. 250 g mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.