Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 175 g smör
  • 11,5 dl socker
  • 125 g jäst
  • 11 tsk stött kardemumma
  • 1100 g smör
  • 11 dl socker
  • 11,5 dl mandelmassa, riven
  • 12 msk mald kanel
  • 10,5 dl vatten
  • 1 Deg10 dl vetemjöl 3 dl mjölk 75 g smör 1,5 dl socker 25 g jäst 1 tsk stött kardemumma
  • 1 Fyllning100 g smör 1 dl socker 1,5 dl mandelmassa, riven 2 msk mald kanel
  • 1 Sockerlag1 dl socker 0,5 dl vattenDeg
  • Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.
  • Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.
  • Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl. Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Fyllning
  • Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel till en smet.
  • Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.
  • Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.
  • Fördela ut rullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
  • Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.
  • Blanda ihop en sockerlag och låt koka upp så att sockret löser sig.
  • Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.