Lyxiga Kärleksmums
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 15 dl strösocker
  • 1400 gr smält smör
  • 11 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 16 dl vetenjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1½ dl cacao
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1200 gr smält Marabou mjölkchoklad
  • 1 Glasyren
  • 1150 gr smält smör avsvalnat
  • 11 dl starkt kaffe
  • 11 dl kakao
  • 19 dl florsocker
  • 1 strössel, kokos eller riven choklad
  • 15 ägg 5 dl strösocker 400 gr smält smör 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt 6 dl vetenjöl 2 tsk bakpulver ½ dl cacao 1 msk vaniljsocker 200 gr smält Marabou mjölkchoklad Glasyren 150 gr smält smör avsvalnat 1 dl starkt kaffe 1 dl kakao 9 dl florsocker strössel, kokos eller riven chokladSätt på ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret ochgräddfilen eller den turkiska yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Sist så tillsätts den smälta chokladen. Häll upp smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 30x40 cm Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min eller tills den känns torr. Låt den svalna. Vispa samman ingredienserna till glasyren och bred på den kalla kakan. Strö på valfritt garnityr och låt stelna. Skär sedan i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.