15 ägg
5 dl strösocker 400 gr smält smör 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt 6 dl vetenjöl 2 tsk bakpulver ½ dl cacao 1 msk vaniljsocker 200 gr smält Marabou mjölkchoklad Glasyren 150 gr smält smör avsvalnat 1 dl starkt kaffe 1 dl kakao 9 dl florsocker strössel, kokos eller riven chokladSätt på ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret ochgräddfilen eller den turkiska yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Sist så tillsätts den smälta chokladen. Häll upp smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 30x40 cm Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min eller tills den känns torr. Låt den svalna. Vispa samman ingredienserna till glasyren och bred på den kalla kakan. Strö på valfritt garnityr och låt stelna. Skär sedan i bitar.
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Kärleksmums är nåt jag bakat väldigt mycket, det är ju så himla gott. Grundreceptet till själva kakan är hämtat från Leilas kärleksmums, men istället för mörk choklad hackade jag i vit
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.