Lyxiga chokladbollar
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1200 g havregryn
  • 1100 g strösocker
  • 15 g vaniljsocker
  • 12 g salt
  • 120 g starkt kaffe (gärna espresso)
  • 150 g kakao
  • 180 g mörk choklad
  • 150 g riven kokos
  • 1 Ingredienser Smet: 200 g smör, rumstempererat 200 g havregryn 100 g strösocker 5 g vaniljsocker 2 g salt 20 g starkt kaffe (gärna espresso) 50 g kakao Garnityr: 80 g mörk choklad 50 g riven kokos Skriv utGör så här:
  • Koka kaffe och låt svalna helt.
  • Väg alla ingredienser och blanda med en elvisp till en jämn smet.
  • Väg bitar á 25 g.
  • Rulla till bollar.
  • Smält chokladen i mikrovågsugnen (30 sekunder i taget och rör efter varje 30 s. Choklad bränns mycket lätt!)
  • Smeta choklad på händerna (använd dig gärna av engångsplasthandskar) och rulla en chokladboll i taget i chokladen. Ta gärna hjälp av någon så blir det lättare att hinna rulla bollarna i kokos innan chokladen stelnar.
  • Rulla sedan i kokos.
  • Låt chokladbollarna stelna. 
  • Testa även;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.