Lyxig korv och bröd med rostad lök, picklad lök och senapsmajonnäs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 korvar (eller vegokorvar)
  • 18 korvbröd
  • 1 Felix tomatketchup osötad
  • 11 röd lök
  • 10,5 dl ättika
  • 11 dl socker
  • 12 dl vatten
  • 11 purjolök
  • 1 olja
  • 1 salt
  • 11,5 dl majonnäs
  • 12 msk dijonsenap
  • 18 korvar (eller vegokorvar) 8 korvbröd Felix tomatketchup osötad
  • 1 Picklad rödlök1 röd lök 0,5 dl ättika 1 dl socker 2 dl vatten
  • 1 Rostad purjolök1 purjolök olja salt
  • 1 Senapsmajonnäs1,5 dl majonnäs 2 msk dijonsenapPicklad lök
  • Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en liten kastrull och låt koka upp. Rör om så allt socker löst sig och tillsätt sedan löken. Häll upp i en tättslutande burk och låt stå och dra fram till servering, men gärna någon timme. Rostad purjolök
  • Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med olja. Strö över salt och rosta i ugnen tills löken fått fin färg och börjar bli krispig, ca 10-15 minuter. Ha lite koll så att den inte bränns och rör om på plåten några gånger under tiden. Senapsmajonnäs
  • Blanda senap och majonnäs. Servering
  • Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök och rostad lök. Toppa eventuellt med lite färsk persilja om du önskar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.