Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
Servera direkt ur grytan gärna med rårivna morötter i en sallad. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet och häll öl och vatten med buljongtärningen i stekpannan
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ta resten av fetaosten och mosa ihop med crème fraichen. Servera med sallad och grönsaker. Medan löken puttrar blandar du alla ingredienser utom grädde i en skål – spara dock halva paketet fetaost (75 g). Forma 8 biffar och stek i rikligt med smör, ca 7 minuter på varje sida
10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskoktamorötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.