Med risk för att bli tjatig så måste jag ändå säga att det här blev en riktigt MUSTIG köttfärssås. I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet
Fick bli en köttfärssåsmed egengjord tomatkross & smält parmesan - där av namnet "lyxigare". Börja med att koka spagetti i en stor kastrull, enligt anvisningarna på paketet
Ha i Creme Fraiche och rör om tills den löst ihop sig medköttfärssåsen. Tillsätt oxfond, köttbuljong, cayennepeppar, paprikapulver, muskotnöt, hela tomater i burk, fyll burken med vatten och häll i, tomatpure, sambal oelek, paprika pure, lagerblad, balsamvinäger och hackade soltorkade tomater
) köttfärssås häromdagen som jag bara måste dela med mig av innan jag glömmer vad jag hade i den. Ser ut som att vädret ska hålla i sig även imorgon så det får nog bli en ännu längre promenad då så man riktigt kan ladda upp med D-vitamin efter denna långa och mörka vintern
Köttfärssåsen komletteras med pasta, ris, kokt mjölig potatis eller potatismos. I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet
Servera tillsammans med spaghetti, morötter och toppa med lite riven parmesan. Idag plockade jag fram en påse rådjursfärs ur frysen och resultatet av den blev en lyxig krämig köttfärssås som smakade ljuvligt
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.