ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Riv parmesanen på ett rivjärn och häll av lagen från burken med kronärtskockshjärtan. Häll i olja efter behag och mixa till du är nöjd med konsistensen
400 g pappardelle 500 g skogschampinjoner 2 klyfta vitlök, finhackade 130 g bladspenat 0,5 purjolök, i tunna skivor 3 dl grädde 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond) tryffelolja (några droppar) 65 g pinjenötter, rostade parmesanost, riven salt peppar smör, att steka i neutral olja, att steka i
Toppa med valnötter, parmesan och tryffel. Krydda med salt. 11 dl parmesanost, riven. 140 g svart tryffel, rivenSätt ugnen på 180 grader. Skala rotsellerin och gnid in den med 50 g smör
Tryffeltagliatellemed halstrad havskräfta, riven tryffel och parmesanTryffelbresyrer, tryffelhack eller tryffelsalsa finns ofta att köpa i delikatessbutiker eller i saluhallar
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.