Bygg din brunchmacka på en assiett. Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
ÄggBenedict är en av de mest ultimata brunchrätterna. Gör Hollandaise-såsen. Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av ÄggBenedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Vad behöver man för äggbenedict. 1Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Förra helgen bjöd vi över svärmor på brunch och jag visade en del på Instagram. Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Örthollandaise - se recept på länk i instruktionerna. Skapa en virvel i vattnet med en sked och låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4-5 min. 1-2 st tomater, färska
Gröp ur och vispa ihop avokadoköttet. Smaka av med citronjuice, tabascosås och salt. Ställ åt sidan. Koka upp vatten och ättiksprit i en vid kastrull och låt sedan sjuda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.